Páty

hu | en | de
Fejléc 2

Elérhetőségeink

Polgármesteri Hivatal:

2071 Páty Kossuth utca 83.
2071 Páty Pf. 18.
Tel.: +3623555531
Fax: +3623344540

Ügyfélfogadás:

Hétfő: 13.00 - 18.00
Szerda: 08.00 - 12.00 
13.00 - 16.00
Péntek: 08.00 - 12.00

Ügyfélszolgálat:

Kossuth Lajos u. 81.
Tel.: +3623555531
 
hétfő: 7.30 - 18.00
kedd: 7.30 - 16.00
Szerda: 7.30 - 16.00
csütörtök: 7.30 - 15.30
péntek: 7.30 - 12.00
(ebédszünet:  12.00-13.00

Községüzemeltetés(PVK):

Tel.: +36308382879
 

 

Közterület-felügyelet
07-22 óra között hívható telefonszám:
+36 30 2071 777

Mezőőr, mezőrendészet

Tóth Béla
Tel.: +36 30 564 2686

Pátyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület
Tel.: +36 20 2071 105

Gyepmester

Kincses Imre
Tel.: +36 70 626 7378

Tuncsik József
Tel.: +36 20 972 8231


E-hibabejelentő

Honlap karbantartás

Belépés

BKTV

Kiemelt híreink

Az kkv iparűzési adóinak pótlásáról döntött a kormány

Az kkv iparűzési adóinak pótlásáról döntött a kormány

Megjelent a Magyar Kormány döntése a veszélyhelyzettel összefüggésben a huszonötezer főnél nem nagyobb lakosságszámú települési önkormányzatok támogatási programjáról. Ennek legfontosabb pontja, hogy az érintett helyhatóságok (így Páty is) a 2021. évben kieső kkv iparűzési adóbevételének összegével megegyező arányban a központi költségvetésből támogatásra jogosultak. A támogatást két egyenlő részletben – ahogyan az iparűzési bevételeknél megszokott módon eddig is befolytak az önkormányzatokhoz –, legkésőbb 2021. júniusában és 2021. októberében folyósítják.

Bővül a településünk kamera rendszere

Bővül a településünk kamera rendszere

2020-ban további 9 db kamerával és új átjátszóponttal bővült a település kamera hálózata, amely így mostanra már 49 egységből áll, s egyre magasabb szinten tudja védeni az önkormányzati ingatlanokat és a közterületeket. A legutóbbi bővítés többek között a Zsámbéki-kanyar főútját érintette, ahol gyakoriak a súlyos közlekedési balesetek. A település Zsámbékról érkező út bevezető szakaszára kihelyezett két új kamera segítségével a rendőrség számára könnyebb lesz a szabálytalan autósok felderítése és felelősségre vonása.

Igyenessé vált az állami ügyintézés

Igyenessé vált az állami ügyintézés

Január 1-től évi másfél millió államigazgatási ügy intézése vált ingyenessé, idéntől ugyanis illetékmentesek az elsőfokú közigazgatási eljárások - közölte Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára az MTI-vel. Az elsőfokú közigazgatási eljárások illetékmentessé válásával a cégeknek például ingyenes lesz a korábban még 10 ezer forintba kerülő adóügyi méltányossági kérelem is. Ez most, a koronavírus-válság miatt nagy segítséget jelenthet a nehéz helyzetbe került cégeknek - emelte ki Izer Norbert. Idéntől gyakorlatilag megszűnik az általános, háromezer forintos illetékfizetési kötelezettség. Így több igazolás is ingyenesen beszerezhető. Január 1-től már nem kell illetéket fizetni a többi között a közös háztartásban élésről, az életvitelszerű helyben lakásról, az élettársi kapcsolatról vagy a telephely alkalmasságáról szóló igazolás kiállításáért. A birtokvédelmi eljárásért, valamint a jegyzőnél tett bejelentésekért sem kell fizetni, így például a kereskedelmi tevékenység bejelentésért sem.

Aktuális hírek

A személyes ügyfélfogadás a Polgármesteri Hivatalban szünetel

A személyes ügyfélfogadás a Polgármesteri Hivatalban szünetel

Tisztelt Ügyfelek! Tájékoztatjuk Önöket, hogy Polgármesteri Hivatalban a járványhelyzetre való tekintettel a személyes kontaktussal járó ügyfélfogadást visszavonásig továbbra is szüneteltetjük! A kérelmeket lehetőség szerint elektronikus úton (e-mail, e-papír, ügyfélkapu), vagy postán juttassák el a Hivatal részére. A személyesen behozott kérelmeket a főépület előterében elhelyezett, zárt dobozba tudják bedobni, amelyhez biztosítunk zárható borítékot. Amennyiben kérdés merül fel, ügyintézőink a személyes ügyfélfogadás alatti időpontokban elektronikus úton (telefon, e-mail, e-papír, ügyfélkapu), valamint postai úton tudnak tájékoztatástnyújtani. Elérhetőségeink a következők: Postacím: 2071 Páty, Kossuth u. 83.Telefon.: 23/555-531 E-mail: ugyfelszolgalat@patv.hu További szíves türelmüket és megértésüket kérjük!

Megjelent a 2021-es hulladéknaptár

Megjelent a 2021-es hulladéknaptár

A Depónia Nonprofit Kft. látja el továbbra is Páty területén a hulladékszállítási szolgáltatást. A hulladék elszállítására korábban meghatározott napok a 2021-es évben nem változnak, de a pontos listát ide kattintva letöltheti. A hulladéknaptárt postai úton is megkapják a pátyi lakosok, a jövő évi edényazonosító matricákkal együtt.

Látogatás a Dédelgető Bölcsődében

Látogatás a Dédelgető Bölcsődében

Székely László polgármester és Somogyi Farkas Tamás alpolgármester látogatást tett a közeljövőben nyíló Dédelgető Bölcsődében. Kővári Eszter az intézmény kinevezett vezetője kíséretében körbejárták az épületet és átbeszélték a közelgő indulással kapcsolatos további teendőket. A gyermekek felvételi eljárása néhány héten belül elindulhat. 
Ismeretes: a Pénzügyminisztérium által kiírt „Önkormányzati tulajdonú, bölcsődei ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében” című pályázatán nyert támogatás segítségével az elmúlt évben megépült az új bölcsőde és megújult az épület környezete is.

Újabb fejlesztés a pátyi Ipari Parkkal kapcsolatban

Újabb fejlesztés a pátyi Ipari Parkkal kapcsolatban

A Waberer’s International Nyrt. raktárlogisztikai kapacitásbővítő és fejlesztési programot valósít meg több helyszínen - köztük a pátyi ipari parkban is - a kormány versenyképesség növelő beruházási támogatásával, a vállalat a Külgazdasági és Külügyminisztériummal írta alá az erről szóló megállapodást 2020 decemberében. A támogatott beruházás várható értéke csaknem 3 milliárd forint, az ehhez nyújtott állami finanszírozás mértéke 33 százalékos. A fejlesztés várhatóan 2021 és 2022-ben valósul meg. A támogatási program részeként a vállalat a tervek szerint 230 dolgozóval növeli az állományi létszámát.

Januártól a Budakeszi Egészségügyi központhoz tartozunk

Januártól a Budakeszi Egészségügyi központhoz tartozunk

Január 1-től már a Budakeszi Egészségügyi Központ modern, magas színvonalú és folyamatosan bővülő szakrendelésein tudunak ingyenesen részt venni a pátyi lakosok. Ezzel együtt megszűnik az ingyenes ellátás Biatorbágyon, kivéve a háziorvosi ügyeletet, ami továbbra is ott érhető el. Emellett január 4-től vérvételi pont nyílik Pátyon, ami így mindenki számára könnyen elérhető lesz. A vérvételt saját háziorvosi beutalóval lehet igénybe venni, alap vizsgálatokra jogosít, a fizetős vizsgálatok továbbra sem elérhetők!Vérvétel időpontja: Hétfő 6-8 óráig Pénteken 7-9 óráig. Később ez növekvő igények esetén természetesen bővíthető lesz. Bejelentkezés telefonon: Hétfőtől- Péntekig 10-14 óra között a 06-30-123-0362 számon

Égetési tilalom január 1-től!

Égetési tilalom január 1-től!

A környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény 48. § (4) bekezdés b, pontja ad lehetőséget a települési önkormányzat képviselő-testületének a háztartási tevékenységgel okozott légszennyezettségre vonatkozó szabályok rendelettel történő megállapítására.
A Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a figyelmet, hogy a fenti törvényi rendelkezés 2021. január 01-ét követően hatályát veszti, így abban az esetben is szigorúan tilos lesz az avar és kerti hulladék szabadtéri égetése, ha az önkormányzat jelenleg rendelkezik erre vonatkozó helyi rendelettel.

Vérvételi Pont nyílik Pátyon

Vérvételi Pont nyílik Pátyon

Tisztelt lakosság! Örömmel értesítjük önöket, hogy Január 4-től községünkben, VÉRVÉTELI PONT indul. A vérvételt saját háziorvosi beutalóval lehet igénybe venni, alap vizsgálatokra jogosít, a fizetős vizsgálatok továbbra sem elérhetők! Vérvétel időpontja: Hétfő 6-8 óráig Pénteken 7-9 óráig. Bejelentkezés telefonon: Hétfőtől- Péntekig 10-14 óra között a 06-30-123-0362 számon E-mail: paty.vervetel@gmail.com Cím: Páty Somogyi Béla út 3. Príma bolt emelet. Szeretettel várjuk Önöket Hermánné Erzsike, Berecz Zsuzsa

Segítő célú személyi szállítási szolgáltatás indul

Segítő célú személyi szállítási szolgáltatás indul

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Páty Község Önkormányzatának Képviselő-testülete döntött a segítő célú személyi szállítási szolgáltatásáról.

A használat feltételeinek főbb pontjai:
- A gépjárművet a Bocskai István Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és a Pátyolgató Óvoda pedagógusai és tanulói részére igényelheti, iskolai kirándulásra évente egy alkalommal, tanulmányi és sportversenyekhez korlátlanul.

Rendelési idő változás

Rendelési idő változás

Dr. Pózmán Ilona háziorvos (Páty, Somogyi Béla u. 3. a CBA felett az I. emeleten) csütörtöki rendelési ideje a következő hetekben egy órával rövidül, így 19 óra helyet, csak 18 óráig tart. A változás oka, hogy a pandémiás intézkedések miatt a CBA épülete korábban zár.

Kormányablakok: rendkívüli működési rend

Kormányablakok: rendkívüli működési rend

A COVID-19 járvány terjedésének megakadályozása érdekében 2020. november 11. napjától valamennyi kormányhivatali ügyfélszolgálaton csak elektronikusan vagy telefonon előzetesen lefoglalt időpontban van lehetőség személyes ügyintézésre.
A kormányablakok esetében a gépjárműügyek kivételével minden ügytípusban lehetővé vált az ügyfélkapu nélküli időpontfoglalás az idopontfoglalo.kh.gov.hu oldalon; emellett a Kormányzati Ügyfélvonal ingyenesen hívható telefonszámán is foglalható időpont

Térítésmentes szakrendelések Budakeszin

Térítésmentes szakrendelések Budakeszin

Budakeszin elindultak a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) által finanszírozott rendelések, melyeket ingyenes igénybe vehetnek a pátyi lakosok is. Előjegyzés szükséges: 06-20-362-7065 (sürgős esetben soron kívül látjuk el pácienseinket).

Védőnői pályázat

Védőnői pályázat

Páty Község Önkormányzata a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapjánpályázatot hirdet védőnő munkakör betöltésére. A pályázat benyújtásának határideje: 2021. január 24. Részletes információk a mellékletben.

Eseményeink

Pátyi Waldorf Estek

Időpont: 2021. február 04.
Helyszín: Waldorf Iskola épülete

Pátyi Waldorf Estek Az estek során megismerhetik a Waldorf-pedagógia alapelveit, valamint az iskolánk működését. Szeretettel várunk minden é...

Váltás magas kontrasztú változatra

Pátyi Kurír

2021. január

Megjelent a Pátyi Kurír januári száma!

A lapszám
letölthető pdf formátumban

A tartalomból:


- Szakrendelések Budakeszin

- Új kamerák - még nagyobb biztonság

- Beszélgetés Dr. Dózsa Katalinnal

- Bemutatkozik Kővári Eszter a bölcsőde vezetője

- János napi borszentelés

tovább

Meghívó testületi ülésre 2020.10.28.

A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 45. §-ában biztosított jogkörömben eljárva

Páty Község Önkormányzat Képviselő-testületének rendes ülését 2020. október 28-án, szerdán 16:00 órára összehívom, az ülésre tisztelettel meghívom.

A testületi ülés helye: Polgármesteri Hivatal tanácsterme (2071 Páty, Kossuth u. 83.).

tovább

Hirdetmények

Rendőrségi Felhívás - trükkös csalások

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának csalásokkal szembeni januári felhívása itt olvasható.

tovább

Széchenyi 2020

Biatorbágyi Egészségház

Az aktuális nyitva tartás és a betegtájékoztatók innen letölthetők. Az Egészségház elérhetősége a következő telefonszámokon lehetséges: 06 23 534-560 / 06 70 697 4101 / 06 70 513 3823


Képviselői vélemények

Páty komposztál

Óriási érdeklődés mellett indult útjára a komposztáló program, az önkormányzat ingyenesen biztosít egy komposztládát minden pátyi családnak. A jelentkezés feltétele mindössze az állandó pátyi lakcímkártya. Néhány hét alatt már 430 család jelentkezett, közülük kétszázan már most átvehetik az igényelt típust, a többieket tavasszal értesíteni fogjuk az átvételről. Van fa keretes, 340 literes műanyag és 650 literes műanyag. Mindkét műanyag típus Magyarországon készült, újrahasznosított műanyagból. A 340 literes egy fedeles, alul üríthető komposztláda, a 650 literes egy nagyobb kapacitású, műanyag lécekből álló komposztáló keret, aminek nincs fedele, a fa kereteshez hasonló felépítésű.

tovább

Hirdetések

Balog Miklós Ferencné
2020. 11. 26.

Kiadó Mézeshegyen 40 nm-es,önálló kis ház fedett terasszal, 780 nm-es Riasztóval felszerelt, ...

tovább
TK
2020. 10. 27.

Kiadó lakást, vagy családi házat keresek Pátyon, illetve környékén, hosszú távra. 06-20-45...

tovább

Legújabb videó

Eseménynaptár

 
 
 
 
H K Sze Cs P Szo V
1
  • A Katolikus Egyházközség karácsonyi liturgikus rendje
2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
©2015 Páty önkormányzata