Páty

hu | en | de
Banner 7

Elérhetőségeink

Polgármesteri Hivatal:

2071 Páty Kossuth utca 83.
2071 Páty Pf. 18.
Tel.: +3623555531
Fax: +3623344540

Ügyfélfogadás:

Hétfő: 13.00 - 18.00
Szerda: 08.00 - 12.00 
13.00 - 16.00
Péntek: 08.00 - 12.00

Ügyfélszolgálat:

Kossuth Lajos u. 81.
Tel.: +3623555531
 
hétfő: 7.30 - 18.00
kedd: 7.30 - 16.00
Szerda: 7.30 - 16.00
csütörtök: 7.30 - 15.30
péntek: 7.30 - 12.00
(ebédszünet:  12.00-13.00

Községüzemeltetés(PVK):

Tel.: +36308382879
 

 

Közterület-felügyelet
07-22 óra között hívható telefonszám:
+36 30 2071 777

Körzeti megbízottak

Gebri József
Tel.: +36 70 313 5102
Fehér Tamás
Tel.: +36 30 494 6281

Pátyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület
Tel.: +36 20 2071 105

Gyepmester

Kincses Imre
Tel.: +36 70 626 7378

Tuncsik József
Tel.: +36 20 972 8231


E-hibabejelentő

Honlap karbantartás

BKTV

Tollner József

Tisztelt Pátyi Polgárok!

54 éves középiskolai matematika tanár vagyok. Pályám kezdete óta Budaörsön tanítok. Az első négy évben általános iskolában, azóta az Illyés Gyula Gimnáziumban. Családommal 12 éve a budaörsi lakótelepről költöztünk saját készítésű házunkba Pátyra. Párom is pedagógus, két felnőtt fiunk van, Dávid a Corvinusra járt, most egy reklámcégnél dolgozik, Máté a BGF-en tanul. A PDSZ (Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete) elnökségi tagja vagyok, az elnököt helyettesítő funkcióval. Egyik magyarországi szervezője vagyok a KKKK (Kultúrák Közötti Kommunikáció a Kárpát-medencében) programsorozatnak. Részt vevő városok: Sepsiszentgyörgy, Beregszász, Fülek, Lendva, Szabadka, ill. Miskolc, Hajdúnánás, Budaörs.

Pátyi közéleti múlt:
Rövid idővel Pátyra költözésünk után pályáztam a helyi általános iskola igazgatói posztjára. Nem kaptam meg az állást, de sok embert megismertem, akik rábeszéltek, hogy induljak a 2006-os önkormányzati választáson, és esetleges megválasztásommal elősegíthetem az iskolában azokat a változásokat, melyeket igazgatói pályázatomból megismertek, és támogattak.
2006-ban két hellyel lemaradtam ugyan, de lemondások után, 2008 januárjában bekerültem a képviselő-testületbe.  A Pátyi Golfváros néven országos hírnévre szert tevő ügyben az ingatlan mutyit akadályozók egyik vezetőjeként sokat szerepeltem a helyi és az országos médiában. Talán az itt betöltött szerepem miatt a 2010-es önkormányzati választások előtt sokan bíztattak arra, hogy induljak polgármesternek. Ezt nem vállaltam, de az önkormányzati választást nagy fölénnyel nyerő csapatnak tagja voltam. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a független indulók közül a legtöbb, az abszolút rangsorban a harmadik legtöbb szavazattal jutottam be a testületbe. A Jóléti Bizottság elnökeként kezdtem meg 2010-ben a testületi munkát. Ebből a pozícióból sikerült, azt elősegítenem, amit 2004-től szerettem volna; egy olyan szerkezetváltást a pátyi általános iskolában, amelytől újra kedvelt lett az intézmény a helyiek előtt. (2010-ig a településen élő általános iskoláskorúaknak jóval több, mint fele, nem a pátyi iskolát választotta. A váltás elősegítése azt jelentette, hogy egy kolléganőmmel a Jóléti Bizottságból bejártuk a jobb két tanítási nyelvű iskolákat, informálódtunk, és munkánk eredményéről egy prezentációt mutattunk be a bocskais kollégáknak, és képviselőtársaimnak arról, hogyan lehetne az iskolát két tanítási nyelvűvé alakítani. A megvalósítás már Kollár Péterné tanárnő és a többi tehetséges, lelkes pátyi tanárkolléga érdeme volt.)
2010-ben, szinte a megválasztásunk utáni első üléstől hozott a testületi többség olyan döntéseket, melyek számomra vállalhatatlanok voltak - és ellentétesek az „Összefogás a Faluért” választási ígéreteivel is - ezért az Összefogás csapatából 2011 májusában kiléptem. Kilépésem után a testületi többség leváltott bizottsági elnöki beosztásomból, de ennél nagyobb probléma volt, hogy a Hivatalból is elküldették (kit fegyelmivel, kit közös megegyezéssel) a legjobb szakemberek nagy részét. A testületi többség számára tiszta lett a terep, megszűnt a hivatali kontroll. Ezután számomra már leginkább csak a pazarlás megállítása, a történések nyilvánosságra hozatalának lehetősége maradt.

A mostani választáson függetlenként indulok.
Független indulóként nem adhatok olyan programot, melynek megvalósítására garanciát vállalok, mert ha megválasztanak, akkor javaslataimat a többi képviselővel is egyeztetni kell. Ezek a programok - melyeket jelölt társaimnál is olvastam - nagyon fontosak, de ezeknél sokkal fontosabb, hogy olyan képviselők kerüljenek a testületbe, akik döntéseikkel a saját, vagy a mögöttük álló néhány ember célja helyett, Páty, ill. a pátyi emberek érdekét helyezik előtérbe. Minden listán - és a nem támogatott független jelöltek között is - vannak szimpatikus, jó szándékú, önzetlen emberek, de olyanok is, akikről azt gondolom, Isten ments, hogy be(vissza)kerüljenek, és főleg úgy, hogy teljes csapattal, teljhatalommal. Minden voksolónak azt javaslom, csak olyan jelölt neve mellé tegyen ikszet, akinek elkötelezettségében, rendíthetetlenségében meg van győződve. A választási listáját kedves Választó, Ön állítsa össze! (Elvégre Ön a csapatkapitány.)
Mint írtam, olyan választási programot, melynek megvalósítását garantálni tudom, függetlenként nem adhatok, de …
El kell kezdeni a Mézes-hegy rendezését (Nem lehet folytatni a visszafelé mutogatást.)
Torbágyi út mellé járda kell (Életveszélyben vannak az úton gyalogolók.)
Folytatni, fokozni kell azt a faluszépítő munkát, amit a Czentár Laci vezette csapat végez.
További erőfeszítéseket kell tenni a közbiztonság megerősítéséhez. 
Vissza kell állítani a Hivatal szakmaiságát, megtépázott presztizsét. 
A közpénzből finanszírozott Kurírt vissza kell adni a KÖZ-nek.
Pályázatok, pályázatok, pályázatok! (Csak két rossz példa a közelmúltból: 
1. Amennyi pénzből Pátyon egy óvodai csoportszoba készült - egy olyan épületben, melynek állapotát megismerve a statikus csak öt évre adott engedélyt - akkora önrésszel 5-6 csoportos új óvodákat építettek pályázati pénzből a környező településeken. 
2. Egy helyi építész vezette alapítvány arra sem kapott engedélyt, hogy egy önrész nélküli 110 milliós összeggel kecsegtető pályázaton induljon a Kastély - vagy egy részének – felújítására.)

Magyarázat ezekre az esetekre nem volt, csak irtózás a pályázástól.
Sajnos az előbbi mentalitásnak köszönhetően a környező települések az elmúlt években jobban fejlődtek, mint Páty, pedig lehetőségeink nekünk is adottak.
Infrastruktúrafejlesztésben, egészségügyi és szociális ellátásban nagy a lemaradásunk.  Hiszek abban, hogy a település fejlődése, és barátságos zöld környezetének, jó levegőjének megőrzése együtt is lehetséges.
Szórólapjaimat igyekszem mindenkinek magam oda adni. Közben kérdezem Önöket problémáikról, arról, hogy mit tartanak a legfontosabb teendőnek. Ha a személyes találkozás nem jön össze, kérem, írják meg, vagy mondják el ezeket.

Tollner József
2071 Páty, Dózsa Gy. u. 2/D
tollnerj@gmail.com
+36-20-3-99-22-33
Megtisztelőnek venném, ha az fb-n ismerősnek jelölnének, ott is tarthatnánk a kapcsolatot.

A következő 5 évre jó polgármestert, és jó képviselő-testületet kívánok!

Tollner József

Váltás magas kontrasztú változatra

Pátyi Kurír

2021. május

Megjelent a Pátyi Kurír májusi száma! A lapszám letölthető pdf formátumban itt olvasható.


A tartalomból:

- Duplájára nő Páty működő iparterülete

- Sikeres a komposztáló program

- Demény Erika folytatja az óvoda élén

- Úton vannak az új buszok

- Napközis nyári tábor az iskolában

- Kerékpárutak a Zsámbéki-medencében

- iskolai / óvodai hírek, Bölcsődék napja

tovább

Meghívó testületi ülésre 2020.10.28.

A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 45. §-ában biztosított jogkörömben eljárva

Páty Község Önkormányzat Képviselő-testületének rendes ülését 2020. október 28-án, szerdán 16:00 órára összehívom, az ülésre tisztelettel meghívom.

A testületi ülés helye: Polgármesteri Hivatal tanácsterme (2071 Páty, Kossuth u. 83.).

tovább

Hirdetmények

Hirdetmény

Páty Község Önkormányzata Képviselő-testülete úgy döntött, hogy a hatályos településrendezési eszközöket módosítja. A hirdetmények teljes szövege és a tervdokumentáció a partnerségi egyeztetéshez a mellékletetekben megtekinthető.

Páty, 2021. május 5.

tovább

Széchenyi 2020

Budakeszi Egészségügyi Központ

Január 1-től már a Budakeszi Egészségügyi Központ modern, magas színvonalú és folyamatosan bővülő szakrendelésein tudunak ingyenesen részt venni a pátyi lakosok

Időpont egyeztetés: +36 20 362 7065

Leletkiadás: Hétfő - péntek: 10.00 - 16.00


Képviselői vélemények

Páty komposztál

Óriási érdeklődés mellett indult útjára a komposztáló program, az önkormányzat ingyenesen biztosít egy komposztládát minden pátyi családnak. A jelentkezés feltétele mindössze az állandó pátyi lakcímkártya. Néhány hét alatt már 430 család jelentkezett, közülük kétszázan már most átvehetik az igényelt típust, a többieket tavasszal értesíteni fogjuk az átvételről. Van fa keretes, 340 literes műanyag és 650 literes műanyag. Mindkét műanyag típus Magyarországon készült, újrahasznosított műanyagból. A 340 literes egy fedeles, alul üríthető komposztláda, a 650 literes egy nagyobb kapacitású, műanyag lécekből álló komposztáló keret, aminek nincs fedele, a fa kereteshez hasonló felépítésű.

tovább

Hirdetések

Dreimaster kft
2021. 03. 09.

Kömüveseket, építöipari szakembereket keresünk állandó, folyamatos munkára. Tel: 0620 333 2...

tovább
TK
2020. 10. 27.

Kiadó lakást, vagy családi házat keresek Pátyon, illetve környékén, hosszú távra. 06-20-45...

tovább

Legújabb videó

©2015 Páty önkormányzata